En weekend till brudparet

När all uppståndelse kring bröllopet har lagt sig och paret har varit iväg på en bröllopsresa börjar det så sakta bli vardag igen för de nygifta. En ofta uppskattad present är då att ge bort en weekendresa till de som har gift sig, så att de har något ytterligare att se fram emot som påminner dom om bröllopet och allt positivt kring det. Kanske väljer man att ge bort en resa som går av stapeln 2-3 månader efter bröllopet, eller så ger man bort en resa på årsdagen för bröllopet. På så sätt får paret en chans att fira sin allra första bröllopsdag med en resa.

Så vart ska man då skicka iväg ett nygift par för en weekend tillsammans? Det finns förstås en hel hög med weekendstäder, från romantiska Paris till mindre kända weekendorter som Palma på Mallorca. Många menar att Palma är ett slags Barcelona i mindre tappning och med finare stränder. Visst låter det som en riktigt trevlig stad att spendera en långhelg i?

I slutändan beror destinationen på vad man tänker sig för budget och vad brudparet själva gillar. Tycker de om historia, arkitektur, shopping, stränder, nattliv, god mat, öl, vin etc?

En stad som har seglat upp som en weekendfavorit bland många är Warszawa i Polen. När man frågar de som bor i Warszawa om de trivs med sin stad, så svarar 91% ja på den frågan. Det är fler ja-svar än fantastiska städer så som Paris! Det som turister i Warszawa brukar uppskatta är det stora utbudet som staden har att erbjuda, den vackra arkitekturen och förstås, prisläget. I Warszawa är det betydligt billigare att både bo på hotell och äta på restaurang jämfört med till exempel Paris. Kika på www.warszawapolen.se för mer information om Warszawa.

Till skillnad från att ge bort ett presentkort, så är ju en färdig weekendresa något som brudparet bara kan njuta av. De slipper själva välja stad, hotell, datum och allt annat. Någon har gjort tankearbetet åt dem, och själva kan de bara njuta. Självklart gör man klokt i att se till att biljetter och hotell går att boka om, ifall paret inte kan åka på det valda datumet.

Inga kommentarer: