Mysiga resmål runt om i världen

Här kommer några tips på trevliga resmål runt om i världen. För vem gillar inte att resa?

Korfu i Grekland
Korfu är en av de joniska öarna, och är, precis som de övriga öarna, grönskande vacker. Dessa öar ligger ju lite längre norrut i Greklands skärgård, och får i och med det aningens svalare väder och aningens mer regn. Men låt inte det avskräcka, för det blir ändå gott om sol och värme. Korfu är en stor ö och det finns gott om olika byar, så ni kommer säkert hitta något som faller er i smaken.

Alanya i Turkiet
Om man vill resa bort och uppleva en annan kultur så räcker kanske inte alltid Grekland till. Då kan man istället kika på Turkiet. För även om Turkiet ju är ett europeiskt land så finns det mycket att uppleva här som man inte hittar på andra platser. En sådan sak är hamam, eller turkiska bad, som är en otroligt upplevelse och något som man lätt kommer minnas från resan. En av de populäraste orterna att åka till i Turkiet är Alanya.

Torrevieja i Spanien
För alla som spelar golf så finns det en ständigt närvarande dröm om att få spendera en eller två veckor i Spanien under vintern och på så sätt få en tjuvstart på golfsäsongen. En ypperlig plats att åka till då är Torrevieja i Spanien. Här hittar man ett imponerande utbud av golfbanor runt om staden. De flesta når man på 15-30 minuter med bil.

Gdansk i Polen
Kombinationen storstad och strand är för många det ultimata. Det finns förstås många exempel på sådana platser, men en som man kanske inte tänker så ofta på är Gdansk. Med sitt läge vid Östersjön så finns det faktiskt gott om strandmöjligheter nära centrum. Och staden i sig går inte av för hackor heller. Gdansk har en väldigt charmig gammal stadskärna som är väldigt trevlig att strosa runt i.

Inga kommentarer: